tisdag 23 juni 2009

Fruktfrossa, och en galen tant...

(Är inte det här vardagslyx på hög nivå?! Färsk ananas, jordgubbar och melon... Till och med sådant gav mig ångest när jag var sjuk, hur är det möjligt?!)
(Så sjukt gott med lite vanlijyoghurt till fruktsalladen! Högt GI på de här frukterna, men jag drack lite äppelcidervinäger innan så det kanske hjälpte lite iallafall...)
(Så här mycket maneter låg det vid stranden på Brännö... Man blir inte så badsugen, eller hur?)

Haha! Egentligen är det kanske tragiskt, men jag kunde verkligen inte hålla mig för skratt på vagnen på väg hem från Saltholmen... Vagnen var proppfull och det fanns inga sittplatser över (jag satt i Rufs knä och tyckte synd om hans stackars ben...) och två ganska unga killar satt på de två platserna längst fram i vagnen, de som är avsedda för rörelsehindrade personer.

Någonstans i Majorna klev en dam på, hon var någonstans över 50-strecket och haltade lite när hon tog sig upp i vagnen. Direkt när hon klev på så skrek hon: "Nej! Nu får ni faktiskt flytta på er! De där platserna är för handikappade, nu blir jag faktiskt arg!" De stackars killarna hann inte få en syl i vädret, men reste sig upp så damen fick sätta sig. Hon fortsatte skrika och gorma på dem om hur ohövligt och hemskt det var att de tagit upp platser för rörelsehindrade. "Ja...men... Även om du är rörelsehindrad så kan du väl be snällt om att få sitta...eller?", tyckte en av killarnas kompisar som stod bredvid, varpå tanten började skrika ut hela sin sjukdomshistoria så att hela vagnen hörde, och hon deklarerade högt att som handikappad behöver man minsann inte vara trevlig.

Sedan kom den bästa kommentaren: "Ja, men du måste ju ha sett att jag är handikappad när jag klev på vagnen, och såg du inte det så är du blind... Och om du är blind så är du i och för sig handikappad..." Sedan blev hon tyst. Hahahaha! Så jäkla roligt! Hon surade resten av resan in till stan. Oftast lyssnar jag på musik och hör inget annat när jag åker vagn, men det är uppenbarligen ganska roligt att höra vad som pågår omkring en...

Rufs och jag var iallafall på Brännö och solade ett par timmar. Det blåste ganska mycket, men det var mysigt! Något bad blev det inte, för vi glömde handdukarna hemma och dessutom var det massa maneter i vattnet... Jag är mest glad över att inte ha känt ångest trots att jag solade i bara bh och trosor (äger ingen bikini...ännu.)! Jag är så jävla bra ibland!

Det blev lunch ute på klipporna också; 2 st tortillawraps med grönsaker, avocado, keso, fetaost och pestodressing. Sjukt gott! Jag blev alldeles proppmätt.

När vi kom hem blev det "middag", eller snarare 2 flatbröd och en fruktfrossa... Jag gjorde fruktsallad på ananas, melon och färska jordgubbar, och det åt vi med vaniljyoghurt till. Så somrigt och gott och jag åt två skålar så nu spricker jag snart!
Imorgon blir det den långa morgonpromenadslingan, tillsammans med Rufs (!), och sedan en stund i solen utanför huset. På kvällen ska jag troligen på träningsäventyr! Tänkte testa Afro-dans på Turionanläggningen. Kulkul!

Nu är det nog snart sovdags... Ska bara titta färdigt på Navy CIS först :)

Inga kommentarer: