
2 portioner
Ingredienser: 2 stora kycklingfiléer (helst ekologiska) 1/2 pkt fetaost (riktig sådan, minst 21% fett) 1/2 kruka färsk basilika 1/2 blomkålshuvud Vispgrädde Standardmjölk Smör Salt Peppar Timjan Rosmarin
Sätt ugnen på 225 °c
Förstek kycklingfiléerna tills de får fin stekyta
Mosa fetaosten tillsammans med finhackad basilika, timjan, rosmarin och peppar tills det blir en smet.
Skär ett snitt på ovansidan av filéerna, fyll med fetaostcrémen
Grädda i ugn ca 20 min, tillsammans med ett par klickar smör
Koka blomkålen i saltat vatten
Häll av vattnet, blanda blomkål med en skvätt grädde, en msk smör, en skvätt mjölk (justera mängden vätska efter hur rinnigt mos du vill ha)
Salta och peppra efter smak
Mixa alltsammans till ett jämnt och fint mos
Servera med ett par skivor tomat, gurka eller kanske en tomat- och mozzarellasallad!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar